Wij hebben Ineke en Carla mogen leren kennen als zeer betrokken fijne en professionele mensen. Zij hebben niet alleen oog voor de cliënt, in dit geval mijn vader, maar ook voor de naasten/ mantelzorgers, mijn moeder en de kinderen. Het was bijzonder om te merken hoe goed zij kunnen zien wat een ieders behoefte is in een situatie waarin het ouder worden momenten kent van weerstand tegen het ouder worden, maar ook van acceptatie en loslaten. Knap hoe Ineke en Carla op deze verschillende behoeften inspeelden: met veel geduld, maar ook met een grapje op zijn tijd. Altijd praktisch, korte lijnen ( extra afstem-momenten mogelijk ), en niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken!! Heel erg veel dank hiervoor Carla en Ineke!

Anoniem

Carla en Ineke hebben mijn kwetsbare ouders heel erg gesteund. Vanaf de eerste dag voelde het vertrouwd en gezellig. Met de komst van Carla en Ineke ontstond er weer structuur in het leven van mijn ouders. Kleine problemen werden opgelost en bij grote problemen dachten ze mee. Er werd weer goed gedronken en gegeten er werden samen boodschappenlijstjes gemaakt. Er werd gekeken wat er die dag nodig was. Carla en Ineke waren ook in staat om de problemen achter de problemen te zien, waardoor er ook echte oplossingen kwamen. Mijn moeder wilde niet meer haren wassen omdat ze bang was voor water in haar oren, heel voorzichtig werden er watten in de oren gestopt en met een kannetje water boven de wastafel werden snel de haren gewassen. Geen dwang, geen moeten, maar creatief doen wat er gedaan moet worden. Mijn moeder was zo gelukkig hiermee. Vaak dacht ik; “ik hoef me vanmiddag geen zorgen te maken want Remember thuis is er”.
Anoniem

Omdat onze dementerende moeder niet open stond voor dagbesteding buitenshuis hebben we Carla en Ineke van Remember thuis benaderd voor 1 op 1 begeleiding thuis. Doel was om onze vader te ontlasten en even wat vrije tijd te gunnen én onze moeder wat fijne uurtjes met alle aandacht voor haar te geven. Carla en Ineke zijn zeer kundig en hebben op een hele fijne, voorzichtige manier contact gelegd met onze ouders. Beide waren niet direct overtuigd dat deze begeleiding hun allebei zou ondersteunen. Maar door de aanpak van Carla en Ineke was de weerstand snel weg.
Ze hebben in een korte periode het vertrouwen van hun weten te winnen en onze moeder fijne uren bezorgd. Ze stimuleerden haar om te wandelen, huishoudelijke klusjes te doen, maar er werd vooral veel gekletst, gezongen en gelachen. Ook het contact met ons, de dochters, was goed. Op ons verzoek stuurden ze regelmatig een verslag via de mail, ook met leuke foto’s van onze moeder. Wat hebben we daar van genoten. Ze waren altijd attent en ondersteunend, maar hebben zich tegelijkertijd ook bescheiden en respectvol opgesteld. Ze zijn tot het einde van de begeleiding zeer betrokken geweest, ook in de periode voor en na het overlijden van onze moeder. We kunnen iedereen de begeleiding door Carla en Ineke aanraden.
Carla en Ineke, dank jullie wel.
Hilma, Ellen, Anita, Sandra

Via onze dementieconsulente zijn we attent gemaakt op de diensten, die door de dames van Remember Thuis worden verricht met betrekking tot nog thuis wonende ouderen met dementie. We hebben een intake-gesprek gehad met Ineke, waarbij onze moeder nogal sceptisch was.
Toch besloten om in eerste instantie te starten met 1 bezoekmoment van 2 uur (eind v.d. middag), welke we later hebben uitgebreid naar 3 bezoekmomenten van 2 uur.

Ten eerste betekende dit een behoorlijke ontlasting voor ons om niet elke avond meer langs te hoeven gaan, maar belangrijker was het gegeven dat de omgang van Ineke met onze moeder vanaf het begin goed ging en vertrouwen gaf. Moeder vond de bezoeken fijn en Ineke mocht zeker vaker komen. Naast de gesprekken met moeder deed Ineke ook activiteiten als breien, lezen etc., waste haar in voorkomende gevallen en verzorgde het eten. De terugkoppeling naar ons hebben we erg op prijs gesteld alsmede tips over het omgaan met dementie.
Tevens heeft Ineke begeleiding gegeven in het vertrek naar het verzorgingshuis, wat we ook bijzonder op prijs hebben gesteld.

Kortom een hele goede ervaring om in omstandigheden van (beginnende) dementie iemand met kennis en ervaring in te schakelen.

Gerard en Nettie Brehm

Omdat onze (schoon)moeder aan het dementeren was én sinds een paar jaar alleen was, hebben mijn vrouw en ik eind 2017 Carla en Ineke van Remember Thuis gevraagd haar gezelschap te houden. Eerst voor een paar uur per week, later werden deze uren uitgebreid. Zowel Carla als Ineke komen uit de zorg en zijn bekend met dementie.

Na een leuke intakegesprek zijn Carla en Ineke – ieder apart – met onze (schoon)moeder aan de slag gegaan. In het begin wist onze (schoon)moeder niet wie Carla of Ineke waren, maar liet hen toch binnen. In die tijd werd er of koffie of thee gedronken en vooral veel gelachen.

Lees verder 

 

Astrid & Ben

Carla en Ineke kwamen bij mijn ouders thuis toen mijn vader niet meer alleen door mijn moeder verzorgd kon worden. Spannend om zo maar twee mensen over de vloer te krijgen, niet alleen voor mijn ouders maar ook voor mijn broer en mij. Al snel bleek de ervaring die Carla en Ineke hadden met dementeren. Met grote inzet en een enorm inlevingsvermogen was er meteen vertrouwen en konden wij een stuk van de zorg loslaten.

Toen wat later ook mijn moeder beginnende dementie bleek te hebben, hebben zij moeiteloos ook mijn moeder in de zorg betrokken. Serieus maar altijd met humor en luchtigheid hebben zij mijn vader begeleid totdat hij echt niet meer thuis kon wonen. Inmiddels zijn ze ook voor mijn moeder onmisbaar en kan zij (mede) door hun de goede zorgen nu zelfstandig blijven wonen. Wat wij als heel prettig ervaren is dat wij als familie goed op de hoogte gehouden worden en dat Remember Thuis een kleine organisatie is met korte lijnen en een goede bereikbaarheid.

Margreet

Tevreden over onze dienstverlening?

Laat dan een recensie achter, dat stellen wij zeer op prijs!

Recensie